x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vulcănescu (CNAS): Există unele situaţii în care cardul de asigurări de sănătate circulă fără ştirea pacientului

Vulcănescu (CNAS): Există unele situaţii în care cardul de asigurări de sănătate circulă fără ştirea pacientului

26 Iul 2018   •   16:45
Vulcănescu (CNAS): Există unele situaţii în care cardul de asigurări de sănătate circulă fără ştirea pacientului

Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a atras atenţia, joi, că există situaţii în care cardul de asigurări de sănătate ''circulă fără ştirea pacientului''. 

"Există, din păcate, unele situaţii în care cardul de asigurări de sănătate, fără ştirea pacientului, circulă. (...) În situaţii de genul ăsta evident că vom dispune toate controalele necesare pentru a putea să le evidenţiem şi a putea să recuperăm eventualele prejudicii", a spus Vulcănescu, la o conferinţă de presă. 

Întrebat de jurnalişti cum poate afla pacientul că i s-a folosit cardul de sănătate, el a menţionat că, în prezent, oricine poate să aibă acces la dosarul electronic, unde vede exact serviciul de care a beneficiat, existând posibilitatea ca, inclusiv la nivelul spitalului, pacientului să i se furnizeze lista de servicii care i-au fost prestate. 

"E foarte important să ne uităm la modul în care e utilizat cardul de asigurări de sănătate şi la modul în care el ajunge să circule la momentul la care pacientul se internează într-un spital sau are acces cineva cu codul PIN pe cardul respectiv. În momentul în care cu toţii vom avea responsabilitatea utilizării corecte a cardului de asigurări de sănătate ne vom da seama că banii vor ajunge pentru o perioada mai lungă din lună", a spus Vulcănescu. 

El a subliniat importanţa de a deveni consumatori de servicii de sănătate responsabili. "Trebuie să înţelegem că ţine de fiecare dintre noi să ne asigurăm că am beneficiat de serviciile de care avem nevoie, că nu au fost raportate în numele nostru servicii, altele decât cele ce au fost prestate", a arătat preşedintele CNAS. AGERPRES

×