x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea A nins pe mai multe drumuri naţionale, circulați prudent! Vezi Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

A nins pe mai multe drumuri naţionale, circulați prudent! Vezi Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

29 Noi 2014   •   16:06
A nins pe mai multe drumuri naţionale, circulați prudent! Vezi Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

Circulaţia rutieră pe mai multe drumuri naţionale din Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă în urma ninsorilor abundente căzute în ultimele ore.

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile situate în Bazinul Ciuc şi Bazinul Odorhei. Sunt acoperite cu zăpadă DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, DN 12 A Miercurea Ciuc-Ghimeş, DN 12 Băile Tuşnad-Miercurea Ciuc-Gheorgheni, DN 12C Gheorgheni-Lacu Roşu, DN 15 Topliţa-Borsec şi DN 13 B Praid-Gheorgheni.

Citeste si: Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

Adrian Pănescu a precizat că stratul de zăpadă de pe carosabil este cuprins între 1-3 centimetri şi, pe alocuri, vizibilitatea este redusă sub 100 metri. Drumarii acţionează cu 36 de utilaje de deszăpezire, iar în ultimele 24 de ore au împrăştiat 350 de tone de material antiderapant. Potrivit sursei citate, echipaje de poliţie se află pe drumuri pentru a fluidiza circulaţia şi pentru a verifica dacă şoferii şi-au echipat maşinile de iarnă.

×