x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă ANM. 16 județe sub avertizare Cod portocaliu de vreme rea

Alertă ANM. 16 județe sub avertizare Cod portocaliu de vreme rea

07 Iul 2020   •   12:15
Alertă ANM. 16 județe sub avertizare Cod portocaliu de vreme rea
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis, marți, o nouă avertizare Cod portocaliu de vreme rea pentru 16 județe din țară, în timp ce toate celelalte județe sunt parțial sau total sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare Cod portocaliu județele Harghita, Covasna, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Argeș, Bacău, Vrancea, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80-90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp, anunță specialiștii.

Toate celelalte județe din țară sunt parțial sau total sub avertizare Cod galben.

Conform meteorologilor, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

Avertizările sunt în vigoare până marți, la ora 22.00.

Sursa: Mediafax

×