x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă ANM! Cod galben de ninsori, vânt şi ploi în 13 judeţe în următoarele ore

Alertă ANM! Cod galben de ninsori, vânt şi ploi în 13 judeţe în următoarele ore

19 Noi 2018   •   11:33
Alertă ANM! Cod galben de ninsori, vânt şi ploi în 13 judeţe în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni, atenţionarea Cod galben de ninsori, vânt şi ploi, şi a restrâns la 13 numărul de judeţe afectate.

Potrivit meteorologilor, până luni la ora 22:00, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei. Judeţele aflate sub această atenţionare sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Harghita şi Covasna.

De asemenea, în judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila, până la ora 20:00, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 - 75 km/h şi predominant ploi însemnate cantitativ. În jumătatea de nord a Dobrogei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

Pe de altă parte, în restul teritorului va fi în vigoare, în intervalul 20 noiembrie, ora 6:00 - 21 noiembrie, ora 10:00, o informare meteo de vreme rea. Astfel, începând de marţi dimineaţă, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Temporar, vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăşi 70 - 75 km/h. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod galben de ninsori