x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ALERTĂ ANM. Cod portocaliu de ploi și roșu de inundații în județul Hunedoara

ALERTĂ ANM. Cod portocaliu de ploi și roșu de inundații în județul Hunedoara

26 Iun 2020   •   10:07
ALERTĂ ANM. Cod portocaliu de ploi și roșu de inundații în județul Hunedoara
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi, valabil în mai multe zone din județul Hunedoara, până la ora 11.00. Județul se află sub Cod roșu de inundații până la ora 12.00.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte și localitățile Vulcan, Lupeni, Uricani, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Baru, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, General Berthelot din județul Hunedoara.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 l/mp, după ce în ultimele 4 - 6 ore s-au cumulat în zonă cantități de apă de 40-60 l/mp.

Potrivit ISU HUnedoara, zona se află sub avertizare Cod roșu de inundații până la ora 12.00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

„La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a transmis ISU Hunedoara.

Mai multe gospodării și drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate în județul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest.

Sursa: Mediafax

 

 

ALERTĂ ANM. Cod portocaliu de ploi și roșu de inundații în județul Hunedoara

Publicată de Jurnalul pe Vineri, 26 iunie 2020

 

Sursa video ISU Hunedoara

×