x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă ANM! Fenomen extrem de periculos în România, în următoarele ore

Alertă ANM! Fenomen extrem de periculos în România, în următoarele ore

03 Mar 2018   •   10:58
Alertă ANM! Fenomen extrem de periculos în România, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vremea rea, valabilă în mai multe judeţe, în următoarele ore.Astfel, potrivit prognozei ANM, până la ora 12.00 este valabilă o avertizare meteo de polei şi precipitaţii mixte în judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, până duminică, 4 martie, este valabilă o informare meteo de ninsori, lapoviţă şi polei în toată ţara.

Astfel, potrivit meteorologilor, până duminică, 4 martie, ora 10.00, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

emporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55...60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. 

Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: polei preciitatii mixte lapoviţă