x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la hidrologi! Cod portocaliu de inundaţii pe râul Prut, până la miezul nopţii

Alertă de la hidrologi! Cod portocaliu de inundaţii pe râul Prut, până la miezul nopţii

03 Mai 2019   •   12:25
Alertă de la hidrologi! Cod portocaliu de inundaţii pe râul Prut, până la miezul nopţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râul Prut, pe raza judeţului Botoşani, valabilă până la miezul nopţii.

Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, pe râul Prut - sector amonte Acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani) se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri, cu depăşirea Cotelor de inundaţie, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

INHGA precizează că, pe baza informaţiilor, se prognozează valori maxime ale nivelurilor, după cum urmează: pe râul Prut la S.H. Oroftiana - de 610 cm (cu 140 cm peste Cota de inundaţie), respectiv pe râul Prut la S.H. Rădăuţi Prut - de 420 cm (cu 10 cm peste Cota de inundaţie)

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani. AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii raul prut