x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la meteorologi! Un val de aer polar va lovi țara noastră în următoarele 5 zile

Alertă de la meteorologi! Un val de aer polar va lovi țara noastră în următoarele 5 zile

19 Feb 2018   •   22:00
Alertă de la meteorologi! Un val de aer polar va lovi țara noastră în următoarele 5 zile

Pe final de sezon, iarna îşi reintră în drepturi. Cu temperaturi şi cu zece grade mai mici faţă de zilele trecute. Şi cu vânt puternic care accentuează senzaţia de frig. Spre finalul săptămânii se încălzeşte uşor, pentru ca mai apoi să înceapă un nou episod de ger. Primavara va veni abia după 15 martie.

Iarna, pe sfârşite în calendare, face o ultimă demonstraţie de forţă. Un val de aer polar a coborat din nordul continentului şi afectează întreaga ţară. 

Urmează nopţi geroase în depresiuni, în Moldova şi Maramureş. Vor fi temperaturi cu până la 8 grade mai scăzute decât normalul perioadei. După frig, se reîntorc ploile. 

Scăpăm de gecile groase, însă trebuie să ne pregătim umbrelele pentru ca va ploua în aproape toata tara. De nins, va mai ninge doar la munte. Iar in prima saptamana de martie, ne asteptam la temperaturi de primavara, care va fi mai caldă decât în anii trecuţi.

Şi iarna aceasta a fost una atipică, admit meteorologii. În urmă cu două săptămâni, fost cea mai călduroasă zi de februarie din ultimii ani, cu temperaturi record de până la 21 de grade Celsius. Pe litoral, turiştii şi-au instalat corturile şi au făcut baie în mare ca într-o zi de vară autentică. 

Iar singurul val de viscol care a pus probleme, la mijlocului lunii ianuarie, a ţinut o zi şi-o noapte. Însă vântul a avut puterea unui uragan - a spulberat zăpada cu 140 de kilometri pe oră.Observator.tv

×
Subiecte în articol: val polar romania