x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la meteorologi: Vin ninsorile

Alertă de la meteorologi: Vin ninsorile

04 Ian 2020   •   16:35
Alertă de la meteorologi: Vin ninsorile

Vremea se va rãci faţã de intervalul precedent. Ziua, cerul va fi mai mult noros, iar noaptea se va degaja în regiunile vestice şi sud-vestice. La munte va continua sã ningã, moderat cantitativ în cursul zilei, şi se va depune strat de zãpadã, local consistent mai ales în Carpaţii Meridionali. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe - predominant sub formã de ninsoare în centru şi nord-estul teritoriului şi doar izolat la începutul zilei în vest, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte. Local se va depune strat de zãpadã şi, pe arii restrânse, se va forma polei sau gheţuş. În zona de munte vântul va avea intensificãri, cu viteze la rafalã în general de 65...75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, peste 90...100 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. Vântul va avea intensificãri şi în restul ţãrii, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar în Moldova, pe arii restrânse se vor atinge viteze de pânã la 70...75 km/h, astfel mai ales în regiunile estice, nord-vestice şi centrale zãpada va fi viscolitã sau spulberatã. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime între -10 şi 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

6 ianuarie 2020

Vremea va continua sã se rãceascã, devenind geroasã noaptea îndeosebi în centrul, nordul şi nord-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi -3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã în jurul valorii de -19 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în regiunile estice, sud-estice şi parţial în centru, unde izolat vor mai fi posibile fulguieli, iar pe litoral precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Moldovei, jumãtatea esticã a Munteniei, în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali, în general cu viteze de 55...70 km/h. Izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

7 ianuarie 2020

Vremea va fi rece pentru aceastã datã mai ales dimineaţa şi noaptea, local geroasã îndeosebi în nord şi centru. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a intervalului regiunile nord-estice, iar noaptea pe cele estice şi de sud-est, unde vor fi unele înnorãri. Temporar vântul va mai avea intensificãri în zona litoralului, iar la cote mult mai reduse pe parcursul zilei şi în sud-est şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade, iar cele minime în general între -14 şi -2 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: vremea