x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă hidrologi: Cod galben de inundaţii pe râuri din Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, până la miezul nopţii

Alertă hidrologi: Cod galben de inundaţii pe râuri din Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, până la miezul nopţii

14 Iul 2019   •   13:30
Alertă hidrologi: Cod galben de inundaţii pe râuri din Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, până la miezul nopţii

Hidrologii au instituit duminică atenţionări Cod galben de inundaţii valabile până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, până la orele 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele sectoarele inferioare şi mijlocii ale afluenţilor Putnei din sectorul inferior, afluenţii mici ai Siretului aferenţi sectorului aval Cosmeşti, Bârlad - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Tecuci, din judeţele Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Atenţie se pot produce şi pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Constanţa şi Tulcea.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
AGERPRES

×