x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM: Atenționarea Cod galben de caniculă, prelungită până marți în 11 județe și București; vreme instabilă în alte 24 de județe

ANM: Atenționarea Cod galben de caniculă, prelungită până marți în 11 județe și București; vreme instabilă în alte 24 de județe

01 Aug 2016   •   11:53
ANM: Atenționarea Cod galben de caniculă, prelungită până marți în 11 județe și București; vreme instabilă în alte 24 de județe
Sursa foto: Lonely__

Meteorologii au prelungit, luni, atenționarea Cod galben de caniculă, pentru 11 județe din sud-est și municipiul București, dar și de instabilitate atmosferică, la nivelul a 24 de județe din zonele Transilvaniei, Olteniei și Moldovei, până în seara zilei de 2 august.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 1 august, ora 16:00 — 2 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, iar din a doua parte a nopții îndeosebi în centru, nord și nord-est, precum și la munte.

În perioada respectivă, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și pe arii restrânse grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp și punctiform 30 — 40 l/mp.

Specialiștii ANM notează că, în noaptea de marți spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în sud-estul țării.

Totodată, pe durata întregii zile de marți, 2 august, vremea continua să fie caniculară în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

În restul zonei extra-carpatice, doar izolat indicele temperatură — umezeală va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Județele care vor fi sub atenționare de caniculă sunt: Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și municipiul București.

AGERPRES

×