x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM: Cod galben de caniculă pentru 16 județe

ANM: Cod galben de caniculă pentru 16 județe

23 Iul 2017   •   11:30
ANM: Cod galben de caniculă pentru 16 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până luni atenţionarea meteorologică Cod galben de caniculă valabilă în 16 judeţe şi a avertizat că la nivelul întregii ţări se înregistrează un val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat. 

Judeţele aflate sub Cod galben de caniculă sunt: Alba, Arad, Bucureşti, Bihor, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman. 

"În intervalul 22-24 iulie, valul de căldură va persista în toată ţara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade. În zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată", se spune în atenţionarea ANM.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: canicula cod galben anm 16 judete