x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anul 2018, pe cale să devină unul dintre cei mai călduroşi înregistraţi pe Terra

Anul 2018, pe cale să devină unul dintre cei mai călduroşi înregistraţi pe Terra

09 Dec 2018   •   19:29
Anul 2018, pe cale să devină unul dintre cei mai călduroşi înregistraţi pe Terra

2018 are şanse mari să ocupe locul al patrulea în topul celor mai călduroşi ani înregistraţi vreodată pe Terra, au anunţat reprezentanţii ONU, care au lansat şi un avertisment în legătură cu urgenţa extremă a acestei situaţii globale, într-un raport publicat cu câteva zile înainte de debutul summitului pentru climă COP24, informează AFP.

În declaraţia sa provizorie despre starea climei mondiale, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) afirmă că temperatura medie de la suprafaţa Globului, pentru primele 10 luni ale acestui an, a fost mai mare cu aproape 1 grade Celsius în comparaţie cu valorile din epoca preindustrială (1850-1900), astfel încât "2018 se anunţă ca al patrulea cel mai cald an întregistrat vreodată".

În consecinţă, tendinţa de încălzire a Terrei pe termen lung "este evidentă şi se continuă", a declarat secretarul-general al OMM, Petteri Taalas, într-o conferinţă de presă.

În contextul în care ultimii 22 de ani includ cei mai calzi 20 de ani înregistraţi vreodată, ultimii patru ani se regăsesc în fruntea acestei liste, potrivit OMM.

"Trebuie să insistăm iar şi iar: suntem................

Citește mai departe AICI

×