x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anunț neașteptat de la meteorologi: Cum va fi vremea în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Anunț neașteptat de la meteorologi: Cum va fi vremea în turul doi al alegerilor prezidenţiale

15 Noi 2019   •   15:58
Anunț neașteptat de la meteorologi: Cum va fi vremea în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât cele de acum pe 24 noiembrie, când va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, şi nu vor exista precipitaţii abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).


"O foarte generală estimare pentru ziua alegerilor: am putea avea temperaturi ceva mai scăzute decât avem acum, dar să rămânem peste normal. Pe de altă parte, nu avem semnalul unor precipitaţii foarte abundente. Ele rămân blocate undeva în zona Mării Adriatice, Italia, Croaţia, zona aceea care traversează o perioadă critică din acest punct de vedere", a afirmat Georgescu, prezentă la conferinţa Focus Energetic.

Ea a adăugat că, deoarece această zonă nu este foarte departe de România, ANM nu exclude să mai avem şi noi episoade de precipitaţii, dar fără a exista semnalul unor precipitaţii foarte abundente.

"Cred că, din punctul de vedere al vremii, nu va fi nicio problemă în duminica alegerilor", a susţinut directorul ANM.

Întrebată când vor avea loc primele ninsori, Georgescu a precizat că acest lucru poate fi prognozat doar cu o săptămână înainte.

"Privind estimările pentru următoarele săptămâni, iarna pare că încearcă să-şi intre în drepturi, însă treptat, dar nu există deocamdată semnalul vreunei modificări rapide şi de esenţă în aspectul vremii, dar astfel de evenimente le putem prognoza cel mai bine cu maximum o săptămână înainte", a completat ea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vreme Alegeri prezidențiale 2019