x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenţionare ANM de ploi şi vânt puternic în toate regiunile ţării. Vezi prognoza meteo până marţi

Atenţionare ANM de ploi şi vânt puternic în toate regiunile ţării. Vezi prognoza meteo până marţi

13 Apr 2012   •   10:44
Atenţionare ANM de ploi şi vânt puternic în toate regiunile ţării. Vezi prognoza meteo până marţi

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atentionare meteorologica valabila de pe 14 aprilie, ora 09:00, pana pe 15 aprilie, ora 21:00 de ploi si vant puternic.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta temporar prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in toate regiunile tarii.

In sudul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte, cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30l/mp.

VINERI NOAPTE (13/14 aprilie)
Nebulozitatea se va accentua treptat in majoritatea regiunilor si se vor semnala averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului, pe arii extinse in jumãtatea de sud-vest a tãrii, unde izolat, indeosebi la munte, cantitãtile de apã vor fi mai insemnate. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse, spre sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade.

SAMBATA (14 aprilie)
Vremea va fi instabilã. Temporar innorãrile vor fi accentuate si vor fi averse, insotite de descãrcãri electrice, pe arii extinse in Banat, Oltenia, Muntenia si Moldova, unde cantitãtile de apã vor depãsi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp, mai ales in zonele deluroase si montane din aceste regiuni. Vor fi conditii de grindinã. In nord-vestul si centrul tãrii doar local vor fi ploi de scurtã duratã. Vantul va avea intensificãri indeosebi in jumãtatea de est a teritoriului, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar cele minime se vor situa intre 5 si 12 grade. Presiunea atmosferica va continua sã scadã.

DUMINICA (15 aprilie)
Vremea se va mentine in general instabilã. Mai ales ziua, temporar innorãrile vor fi accentuate si se vor semnala averse, insotite de descãrcãri electrice. Izolat, indeosebi la munte, cantitãtile de apã vor fi mai insemnate. Vantul va prezenta unele intensificãri in Dobrogea, dar si in celelalte regiuni in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11...12 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei panã la 20...21 de grade in sud-est. Temperaturile minime se vor situa intre 5 si 12 grade. Presiunea atmosferica va fi in crestere indeosebi in regiunile sudice.

LUNI (16 aprilie)
Vremea se va mentine in general instabilã. Temporar vor fi averse in jumãtatea de nord a tãrii si pe arii restranse, ziua, in restul teritoriului. Izolat ploile vor fi insotite de descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 22 de grade, iar cele minime se vor situa intre 4 si 11 grade.

MARTI (17 aprilie)
Vremea se va mentine in general instabilã. Vor fi averse pe arii extinse in jumãtatea de sud-est a tãrii, insotite de descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala mai ales in prima parte a zilei. Izolat vor fi conditii de grindinã. Temperaturile maxime, in scãdere mai accentuatã in jumãtatea de nord-vest a tãrii, vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 18 grade. Temperaturile minime se vor situa intre 1 si 9 grade.

×