x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenţionare COD GALBEN de vânt puternic în 19 judeţe. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo până joi

Atenţionare COD GALBEN de vânt puternic în 19 judeţe. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo până joi

28 Aug 2012   •   06:04
Atenţionare COD GALBEN de vânt puternic în 19 judeţe. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo până joi

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de vant puternic in perioada 28 august, ora 09:00 – 28 august, ora 21:00. Zonele vizate sunt Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, precum si zona de munte a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Covasna, Brasov si Sibiu.

Potrivit atentionarii, in aceste zone vantul va avea intensificari sustinute, care pot avea si aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafala 55...70 km/h, iar izolat, mai ales in estul Moldovei si pe litoral, vor depasi 80 km/h.

MARTI (28 august)
Vremea va deveni in general frumoasã, dar rãcoroasã in timpul noptii. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorãri la inceputul intervalului doar in sud-est si la munte, unde izolat va ploua slab. In sudul Moldovei, Bãrãgan, Dobrogea, precum si in zona montanã, vantul va prezenta intensificãri sustinute, cu viteze ce vor atinge la rafalã 60...70 km/h si izolat 80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa intre 20 si 30 de grade, iar cele minime intre 3 grade in depresiuni si 16 grade in Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica va fi in crestere.

MIERCURI (29 august)
Vremea va fi frumoasã, dar rãcoroasã in cea mai mare parte a tãrii, indeosebi dimineata si noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri izolate in regiunile estice si in zona montanã inaltã. Temperaturile maxime se vor situa intre 21 si 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 3 grade in depresiuni si 18 grade in Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

JOI (30 august)
Vremea se va mentine frumoasã si se va incãlzi usor. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 23 si 33 de grade si minime intre 4 grade in depresiuni si 20 de grade in Dealurile de Vest.

×