x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenţionare meteo: Lapoviţă, ninsori şi vânt puternic, în majoritatea zonelor ţării. Vezi prognoza pe trei zile

Atenţionare meteo: Lapoviţă, ninsori şi vânt puternic, în majoritatea zonelor ţării. Vezi prognoza pe trei zile

16 Dec 2011   •   08:45
Atenţionare meteo: Lapoviţă, ninsori şi vânt puternic, în majoritatea zonelor ţării. Vezi prognoza pe trei zile

Meteorologii atentioneaza ca, incepand de sambata dimineata si pana duminica dimineata, va ploua si va ninge in toate judetele tarii. Cantitatile de apa vor depasi 15 litri pe metrul patrat, iar vantul va sufla cu viteze ce vor depasi la rafala 90 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de sambata, ora 8:00, pana duminica, ora 8:00, in regiunile intracarpatice vor fi precipitatii mixte, iar la munte va ninge. Cantitatile de apa vor depasi local 15 litri pe metrul patrat si izolat 20 de litri pe metrul patrat, indeosebi in zona montana.

"Vantul va avea intensificari locale, mai ales in Campia de Vest, Moldova si Dobrogea, iar la munte va sufla tare, cu viteze ce vor depasi la rafala 90 de km/h, viscolind temporar ninsoarea", se mai arata in informarea ANM.

PRGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

SAMBATA (17 decembrie)
In regiunile intracarpatice vremea se va rãci, cerul va fi mai mult noros si vor cãdea precipitatii sub formã de ploaie, care treptat se vor transforma in lapovitã si ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Local cantitãtile de apã vor fi mai insemnate. In sudul si estul teritoriului innorãrile vor fi temporare, iar dupã-amiazã si noaptea pe arii relativ extinse va ploua. Vantul va sufla moderat, cu intensificãri locale, iar la munte va fi tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 14 grade, iar cele minime se vor situa intre -4 si 6 grade. Presiunea atmosferica va continua sã scadã in prima parte a zilei, apoi va creste usor.

DUMINICA (18 decembrie)
Vremea se va rãci in toate regiunile. Cerul va fi temporar noros, insã doar pe arii restranse se vor semnala precipitatii sub formã de ninsoare in nord-vestul, centrul tãrii si la munte si predominant ploi, in sudul si sud-estul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -6 si 0 grade

LUNI (19 decembrie)
Vremea va fi in general inchisã. Pe arii extinse vor cãdea precipitatii, predominant ploi in sud-estul tãrii si mai ales ninsori in rest. Exceptie va face vestul teritoriului, unde innorãrile vor fi temporare, iar precipitatiile izolate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 8 grade, iar cele minime se vor situa intre -7 si 3 grade, mai ridicate pe litoral.

×