x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertisment de ultimă oră de la meteorologi. Cod galben de furtuni și ploi abundente în mai multe zone din țară

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi. Cod galben de furtuni și ploi abundente în mai multe zone din țară

15 Mai 2019   •   11:37
Avertisment de ultimă oră de la meteorologi. Cod galben de furtuni și ploi abundente în mai multe zone din țară

Meteorologii vin cu o nouă avertizare de ploi abundente în 12 județe. ANM a anunțat cod galben de vijelie și ploi torențiale în județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și  local în Harghita.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Meteorologul ANM Alina Șerban a vorbit în exclusivitate, pentr Antena 3, despre aceste schimbări ale vremii.

”În continuare, azi și mâine ne vom afla în influența unor sisteme frontale care vor determina instabilitatea atmosferică în toată țara. Azi și mâine, fenomenele specifice instabilității atmosferice vor fi mai intense și mai frecvente în Maramureș, Transilania, estul Olteniei și vestul Munteniei. Codul galben va intra în vigoare de la ora 14:00 până la ora 22:00. Aici vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului care se pot transforma în vijelie, dar și izolat grindină”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

×