x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM pentru acest weekend. Când scăpăm de furtuni și grindină

Avertizare ANM pentru acest weekend. Când scăpăm de furtuni și grindină

25 Mai 2019   •   10:06
Avertizare ANM pentru acest weekend. Când scăpăm de furtuni și grindină
Sursa foto: Victor Stroe

Vremea se răcește și nu vom scăpa de furtuni. Meteorologii anunță că va ploua din nou, dar cu intensitate mai mică, în această după-amiază și spre seară, în special în jumătatea de est a țării, Moldova, Muntenia, Dobrogea, unde cantităţile de apă pot depăşi chiar şi 40 l/mp. Vor fi vijelii şi grindină. 

Potrivit ANM, în intervalul 25 mai, ora 13:00 – 25 mai, ora 23:00, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. 
Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. 

Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...45 l/mp.

„Vor fi averse cu caracter torențial și cantități mai mari de apă în intervale scurte de timp, intensificări ale vântului care pot lua aspecte de vijelie, descărcări electrice și chiar căderi de grindină. 

În următoarele zile astfel de fenomene vor fi în restrângere și în diminuare”, a anunțat Alina Șerban, meteorolog de serviciu la Antena 3

Duminică, soarele va fi generos în majoritatea zonelor şi vor mai fi ploi trecătoare doar pe la deal şi pe la munte, dar luni, aversele vor reveni în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale.Temperaturile vor creşte ca într-o zi de vară şi vor atinge 30 de grade în sud.

În Bucureşti, atmosfera va fi plăcută. Apoi se vor înmulţi aversele care vor veni însoţite de fenomene electrice şi intensificări ale vântului.

×