x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM: Averse şi vijelii în localităţi din şase judeţe

Avertizare ANM: Averse şi vijelii în localităţi din şase judeţe

25 Aug 2018   •   17:05
Avertizare ANM: Averse şi vijelii în localităţi din şase judeţe

Meteorologii au emis sâmbătă noi avertizări nowcasting Cod portocaliu şi Cod galben de averse şi vijelii, valabile în următoarea oră, în localităţi din şase judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării

 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 17:25, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vreme instabilă în localităţi din judeţul Timiş, unde se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35-40 litri de apă/mp, puternice intensificări ale vântului care trecător vor lua aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină. 

Fenomene similare, dar de intensitate mai mică notate cu Cod galben se vor semnala în localităţi din judeţele Bihor, inclusiv zona de munte, la peste 1.800 de metri, în Vâlcea (zona de munte), Maramureş, Satu Mare şi Arad. 

În aceste zone se vor semnala ploi cu caracter de aversă, care vor depăşi local 25 - 30 de litri de apă/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. AGERPRES

×