x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceaţă în cinci judeţe până sâmbătă la prânz

AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceaţă în cinci judeţe până sâmbătă la prânz

12 Noi 2016   •   09:58
AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceaţă în cinci judeţe până sâmbătă la prânz
Sursa foto: Jevtic/Getty Images/iStockphoto

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă valabilă până la ora 12:00 în judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Galaţi.

În zonele menţionate ceaţa va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Pe de altă parte, meteorologii au emis o atenţionare nowcasting de intensificări ale vântului şi ninsori trecătoare în zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Se vor semnala intensificări ale vântului în zona montană înaltă, care la rafală vor atinge şi depăşi 80...90 km/h, şi ninsori trecătoare, cu precădere în zona montană înaltă.

Atenţionarea este valabilă până la ora 12:00.

Sâmbătă după-amiază la ora 16:00 va intra în vigoare o informare meteo de ninsori viscolite în zona de munte, precum şi de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, în restul ţării.

În intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 - 13 noiembrie, ora 22:00, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ceata