x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM: Codul GALBEN de CANICULĂ a fost prelungit: 16 județe, inclusiv București, sunt vizate

Avertizare ANM: Codul GALBEN de CANICULĂ a fost prelungit: 16 județe, inclusiv București, sunt vizate

23 Iul 2017   •   10:25
Avertizare ANM: Codul GALBEN de CANICULĂ a fost prelungit: 16 județe, inclusiv București, sunt vizate
Sursa foto: Lonely__/Getty Images/iStockphoto

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea meteorologică cod galben de caniculă şi pentru ziua de luni, extinzând şi numărul judeţelor de la nouă la 16, inclusiv Bucureştiul.

Atenţionarea meteorologică cod galben de caniculă este valabilă sâmbătă, duminică şi luni, iar judeţele vizate sunt Alba, Brăila, Gorj, Mehedinţi, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Ilfov, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor, Dolj, Timiş, Ialomiţa şi Teleorman.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în toată ţara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

×
Subiecte în articol: canicula