x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD GALBEN de NINSORI şi VISCOL, în 26 de judeţe. Ce zone sunt afectate

COD GALBEN de NINSORI şi VISCOL, în 26 de judeţe. Ce zone sunt afectate

09 Dec 2013   •   10:38
COD GALBEN de NINSORI şi VISCOL, în 26 de judeţe. Ce zone sunt afectate

Meteorologii au transmis o nouă avertizare cod galben, de luni până marţi dimineaţă, pentru 26 de judeţe, unde va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră.

Vezi situaţia din principalele oraşe din ţară - IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de luni, ora 11.00 şi până marţi, la ora 09.00, va ninge şi se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi în restul zonei montane şi local în Transilvania, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 15 litri pe metru pătrat.

În zona de munte, vântul va avea la rafală viteze ce vor depăşi 70 de kilometri pe oră, iar pe creste şi 100 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

ANM a precizat că intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în est, unde în cursul nopţii de luni spre marţi va atinge 70-80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea pe arii restrânse în nordul Moldovei.

În Crişana, vestul Transilvaniei şi local în Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie şi lapoviţă, favorizând apariţia poleiului.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

×
Subiecte în articol: cod galben ninsori viscol zăpadă