x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertzare fenomene meteo periculoase: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Vezi zonele vizate

Avertzare fenomene meteo periculoase: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Vezi zonele vizate

12 Iun 2012   •   09:24
Avertzare fenomene meteo periculoase: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Vezi zonele vizate

Meteorologii au avertizat ca de marti dupa-amiaza si pana miercuri dimineata, in vest, nord si centru vor fi ploi torentiale, vijelii si grindina, iar in dupa-amiaza zilelor de marti si miercuri indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 in sud si sud-est.

Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de marti, ora 15.00, si pana miercuri, ora 6.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile vestice, nordice si centrale si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi izolat 40 de litri pe metru patrat, iar pe arii restranse, intensificarile vantului vor lua aspect de vijelie.

"Astfel de fenomene se vor semnala si in celelalte regiuni, dar pe spatii restranse si la o intensitate mai mica", a precizat ANM.

Meteorologii au mai avertizat ca in dupa-amiaza zilelor de marti si miercuri, indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 in sudul si sud-estul tarii.

×