x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bistriţa-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuţi şi maşini distruse, în urma unei vijelii

Bistriţa-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuţi şi maşini distruse, în urma unei vijelii

26 Iun 2017   •   20:24
Bistriţa-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuţi şi maşini distruse, în urma unei vijelii

Comunele Mărişelu şi Lechinţa au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoţită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus maşini şi a pus la pământ mai mulţi copaci. 

Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, spune că cea mai afectată localitate a fost satul Domneşti, unde vântul puternic şi grindina de mari dimensiuni au distrus acoperişurile a aproximativ 20 de case, dar şi maşini şi culturi agricole. 

Vijelia a durat aproximativ 20 de minute, însă intensitatea ei a făcut ca unele acoperişuri să fie despicate sau smulse integral, iar la o casă a fost distrus şi unul dintre pereţi. 

În Lechinţa, viceprimarul Marcel Herinean spune că au fost afectate tot circa 20 de locuinţe, iar o maşină a fost avariată după ce mai multe ţigle au căzut de pe acoperişul unui bloc. 

În plus, DJ 151 a fost blocat de copacii doborâţi de vânt, la fel şi unele străzi din comună. 

În cele două comune afectate intervin serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu utilaje ale primăriilor, pentru deblocarea căilor de acces şi pentru remedierea distrugerilor de la acoperişurile caselor. 

Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat sub o avertizare cod portocaliu de ploi, a treia emisă în ultima săptămână. AGERPRES

×