x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Caniculă în sudul şi sud-estul ţării, de vineri până duminică. Vezi prognoza meteo

Caniculă în sudul şi sud-estul ţării, de vineri până duminică. Vezi prognoza meteo

19 Iul 2012   •   09:48
Caniculă în sudul şi sud-estul ţării, de vineri până duminică. Vezi prognoza meteo

Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi o informare meteorologica de canicula pentru regiunile sudice si sud-estice ale tarii.

Conform informarii, in zilele de vineri, sambata si duminica in regiunile sudice si sud-estice vremea va deveni caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Se vor inregistra frecvent temperaturi de 36 -38 de grade si izolat, in dupa-amiaza zilei de sambata, chiar 39 de grade.

Duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua in vestul, centrul si nordul tarii

Prognoza meteo

In tara

Vineri vremea va fi calduroasa in majoritatea zonelor, local caniculara in Banat, Oltenia, Muntenia, in sudul si estul Moldovei si sud-vestul Transilvaniei, unde indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea in regiunile nordice si nord-estice si in zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 38 de grade, iar cele minime intre 9-10 grade in depresiuni si 23-24 de grade in sudul Banatului. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

Sambata vremea se va mentine calduroasa, caniculara mai ales in regiunile sudice si sud-estice. Indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic in Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei si local in sudul Crisanei si al Transilvaniei. Cerul va fi de la variabil la senin, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza in nord, nord-est si la munte, iar noaptea si in partea de vest a teritoriului, unde local vor fi descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse averse. Vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 38 de grade, izolat mai ridicate in sudul extrem, iar cele minime intre 13 si 23 de grade, usor mai mici in depresiunile intramontane. Presiunea atmosferica nu va avea variatii importante.

Duminica vremea va fi caniculara in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei, unde disconfortul termic se va mentine ridicat. In restul teritoriului valorile termice vor marca o scadere, iar instabilitatea atmosferica se va accentua dupa-amiaza si noaptea si se va manifesta prin innorari, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si local averse. Vor fi conditii de grindina. In celelalte zone cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi de la 24-25 de grade in Dealurile de Vest pana la 37-38 de grade in Campia Romana, iar cele minime se vor incadra in general 14 si 24 de grade.

In Bucuresti

Vineri vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 35-36 de grade, iar cea minima de 17-19 grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

Sambata vremea se va mentine calduroasa, caniculara la orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 17-19 grade.

×