x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ce ne aşteaptă după codul galben de ninsori şi viscol. Vezi prognoza meteo până marţi

Ce ne aşteaptă după codul galben de ninsori şi viscol. Vezi prognoza meteo până marţi

04 Feb 2012   •   06:17
Ce ne aşteaptă după codul galben de ninsori şi viscol. Vezi prognoza meteo până marţi

Potrivit meteorologilor, in urmatoarele zile ne asteapta frig, lapovita si polei. Astazi, vremea va fi inchisa, cu precipitatii in toate regiunile. In vestul, nordul si nord-estul tarii, precum si la munte va continua sa ninga, izolat mai abundent, in timp ce in restul teritoriului treptat ninsorile se vor transforma in lapovita si ploaie.

DUMINICA 5 februarie

Vremea va fi inchisã si temporar vor cãdea precipitatii in toate regiunile, pe arii restranse mai abundente, in special in zona de munte. Va ninge in vestul si nordul tãrii, in centru vor fi precipitatii mixte, iar in restul teritoriului vor fi mai ales ploi, care spre searã si in cursul noptii se vor transforma treptat in lapovitã si ninsoare. Local se vor mai semnala depuneri de polei. Vantul va prezenta unele intensificãri in sud, sud-est, dar si la munte, unde trecãtor va mai viscoli si spulbera zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -10 grade in regiunile vestice panã la 8 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra intre -16 si -4 grade, mai ridicate in sud-est spre 2...3 grade pe litoral. Presiunea atmosferica va fi in usoarã crestere in regiunile intracarpatice si usor variabilã in rest.

LUNI 6 februarie

Vremea va fi inchisã. Temporar se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor; ziua pe arii extinse indeosebi in regiunile extracarpatice, iar noaptea in cele sud-vestice si sudice. Vor fi ninsori, izolat insemnate cantitativ, dar in prima parte a zilei in Dobrogea si Bãragan, precipitatiile vor mai fi si sub formã de lapovitã si ploaie si se va forma polei. Vantul se va intensifica in sud, sud-est si la munte, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9 si 0 grade, mai ridicate pe litoral panã in jurul valorii de 4 grade, iar cele minime in general intre -13 si -3 grade.

MARTI 7 februarie

In jumãtatea de sud a tãrii cerul va fi noros si temporar va ninge, izolat insemnat cantitativ. Vantul va continua sã prezinte intensificãri in Dobrogea, sudul Moldovei, Muntenia, vestul Olteniei, precum si la munte unde va viscoli ninsoarea si spulbera zãpada. In restul teritoriului innorãrile vor fi temporare si doar pe arii restranse vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -11 si -1 grade, iar cele minime se vor incadra intre -20 si -10 grade, mai ridicate pe litoral si in regiunile vestice, dar si usor mai scãzute in depresiunile Carpatilor Orientali.


×