x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de caniculă în Capitală şi 20 de judeţe, de miercuri până vineri

Cod galben de caniculă în Capitală şi 20 de judeţe, de miercuri până vineri

24 Iul 2012   •   10:19
Cod galben de caniculă în Capitală şi 20 de judeţe, de miercuri până vineri

Capitala si 20 de judete din estul si sudul tarii vor fi sub avertizare cod galben de canicula de miercuri pana vineri, cand se vor inregistra temperaturi de 35-38 de grade, putand ajunge la 39 de grade in Baragan si Lunca Dunarii, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, miercuri, joi si vineri valul de caldura va persista in Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei si in cea mai mare parte a Olteniei.

"In aceste regiuni se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...38 de grade si pe arii restranse, cu precadere in Baragan si Lunca Dunarii, 39 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80", se arata in avertizarea transmisa marti de ANM.

Avertizarea cod galben de canicula a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges si Valcea.

Temperaturi de 35-36 de grade vor fi local si in Transilvania, iar in regiunile vestice si sud-vestice temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si izolat cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 de litri pe metru patrat.

Meteorologii au precizat ca, la sfarsitul saptamanii, canicula va persista in cea mai mare parte a zonelor de campie si podis.

×