x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod Galben de caniculă în Capitală şi 21 de judeţe. Temperaturile pot atinge şi 39 de grade Celsius

Cod Galben de caniculă în Capitală şi 21 de judeţe. Temperaturile pot atinge şi 39 de grade Celsius

20 Aug 2012   •   09:33
Cod Galben de caniculă în Capitală şi 21 de judeţe. Temperaturile pot atinge şi 39 de grade Celsius

Capitala si 21 de judete din sudul si vestul tarii vor fi sub avertizare cod galben de canicula de marti pana joi, cand temperaturile vor ajunge la 39 de grade si indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Potrivit avertizarii Administratiei Nationale de Meteorologie, in zilele de marti, miercuri si joi, vremea va fi caniculara in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si sud-vestul Transilvaniei, unde se vor inregistra valori termice, in general, intre 37 si 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Avertizarea cod galben de canicula este valabila pentru Bucuresti si judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi.

In centrul tarii si in jumatatea sudica a Moldovei, pe arii restranse, vor fi temperaturi de 35 - 36 de grade si se va atinge pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Valul de caldura se va mentine pe tot parcursul saptamanii, a precizat Administratia Nationala de Meteorologie.

×