x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ger în toată ţara. Vezi prognoza meteo până vineri

Cod galben de ger în toată ţara. Vezi prognoza meteo până vineri

07 Feb 2012   •   07:53
Cod galben de ger în toată ţara. Vezi prognoza meteo până vineri

Dupa codul portocaliu de ninsori, viscol si polei instituit de ANM si valabil pana miercuri la ora 22:00, meteorologii au emis un cod galben de ger care va afecta toata tara. Astfel, in intervalul 08 februarie, ora 02:00 - 12 februarie, ora 10:00, in toate regiunile vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

PROGNOZA METEO PANA VINERI

MARTI (7 februarie)
Cerul va fi mai mult noros. In Oltenia si Dobrogea, local in Banat si Muntenia si pe arii restranse in Moldova va mai ninge, indeosebi in cursul zilei. Vantul va continua sã prezinte intensificãri in sud-estul si sudul tãrii, precum si la munte, cu viteze ce vor depãsi la rafalã 80 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zãpada. In restul teritoriului doar izolat va mai fulgui. Temperaturile maxime se vor incadra intre -15 grade in nordul Moldovei si in depresiuni si 2 grade pe litoral si in nord-vest, iar cele minime se vor incadra intre -22 si -12 grade, usor mai ridicate pe litoral si in regiunile vestice, dar si mai coborate in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei, spre -25...-27 de grade. Izolat vor fi conditii de ceatã asociatã cu depunere de chiciurã.

MIERCURI (8 februarie)
Vremea va fi rece, geroasã mai ales noaptea in toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu innorãri in prima parte a zilei in sud si sud-vest, unde izolat va mai fulgui. Vantul va mai avea unele intensificãri in Dobrogea si Bãragan. Temperaturile maxime vor fi de la -18 grade in nordul Moldovei, panã la -6 grade in vest si pe litoral, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -24 si -14 grade. Izolat vor fi conditii de ceatã asociatã cu depunere de chiciurã.

JOI (9 februarie)
Vremea va fi geroasã, mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil fulguielii in nord-vestul tãrii, iar vantul va sufla moderat in Dobrogea si in general slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -18 grade in Oltenia si -7...-6 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -23 si -13 grade. Izolat vor fi conditii de ceatã asociatã cu depunere de chiciurã.

VINERI (10 februarie)
Vremea va fi geroasã mai ales dimineata si noaptea, cu precãdere in estul, sudul si centrul tãrii. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare in regiunile sud-vestice unde izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -17 grade in nordul Moldovei si in Oltenia si -6 grade in vest, iar cele minime se vor situa de la -26 de grade in nordul Moldovei si in depresiuni panã la -11 grade in Dealurile de Vest. Vor fi conditii de ceatã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Pentru informatii complete despre starea vremii, accesati site-ul meteoplus.ro.

×