x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod GALBEN de inundații pe Dunăre. Sunt afectate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Tulcea și Constanța

Cod GALBEN de inundații pe Dunăre. Sunt afectate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Tulcea și Constanța

06 Mar 2016   •   16:04
Cod GALBEN de inundații pe Dunăre. Sunt afectate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Tulcea și Constanța

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de inundaţii pe sectorul românesc al Dunării (aval de SHEN Porţile de Fier) atrăgând atenţia asupra depăşirii cotelor de apărare.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 7 martie, ora 00,00 - 15 martie, ora 18,00, se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de Porţile de Fier), cu depăşirea cotelor de apărare.

În acest context, s-a instituit Cod galben în intervalul 7.03.2016, ora 00,00 - 15.03.2016, ora 18,00 pe Dunăre, sector aval de SHEN Porţile de Fier - Zimnicea, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, sector aval Isaccea şi pe braţele Dunării, judeţul Tulcea.

De asemenea, s-a emis Cod galben de inundaţii în intervalul 9.03.2016, ora 6,00 - 15.03.2016, ora 6,00, pe Dunăre, pe sectorul Cernavodă - Hârşova, judeţul Constanţa.

Hidrologii menţionează că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

"Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice", precizează INHGA.


Sursa: AGERPRES 

×