x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteorologii ar putea emite astăzi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol

Meteorologii ar putea emite astăzi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol

18 Dec 2012   •   12:22
Meteorologii ar putea emite astăzi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol
Sursa foto: Alexandru Molovata/Intact Images

Meteorologii ar putea emite astăzi codul portocaliu de ninsori din cauza unui ciclon care se află acum deasupra Bulgariei. Cele mai afectate judeţe vor fi Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi. Vestea bună este că în Moldova nu va mai ninge în următoarele ore.   Pentru a evita apariţia unor probleme, Guvernul a convocat de urgenţă comandamentul de iarna.

"Ciclonul care produce acest viscol este în Bulgaria. În funcţie de poziţionarea lui, mâine dimineaţă putem veni cu cod portocaliu sau putem reduce ca dimensiune aria care va fi afectată în România. Judeţele cele mai afectate vor fi Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi. Pentru restul zonelor, cantitatea de zăpadă nu este impresionantă", a declarat şeful ANM, Ion Sandu, într-o reuniunea la Palatul Victoria.

..............

ANM a emis o nouă atenţionare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de miercuri, ora 2:00, până joi la ora 20:00, în Bucureşti şi 13 judeţe din estul şi sudul ţării.

Potrivit atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 - 70 de kilometri pe oră. În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.

În următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

×