x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ninsori pentru sudul şi estul ţării, începând de mâine, ora 02:00

Cod galben de ninsori pentru sudul şi estul ţării, începând de mâine, ora 02:00

24 Ian 2012   •   08:04
Cod galben de ninsori pentru sudul şi estul ţării, începând de mâine, ora 02:00

In intervalul 25 ianuarie, ora 02:00 - 26 ianuarie ora 18:00, vremea se va inrautati in sudul si estul tarii si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. In aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 60...70 km/h, in special in judetele din sud-estul tarii unde va fi viscol.

In Dobrogea si in sudul si estul Munteniei, in prima parte a intervalului, precipitatiile vor fi mixte si se va produce polei.

Prognoza meteo in urmatoarele trei zile

Astazi, norii care vin dinspre bazinul mediteranean acopera treptat cerul incepand din sud-vest si aduc precipitatii care se extind in majoritatea regiunilor. In Banat si in Oltenia, apoi local in Muntenia, vor fi precipitatii mixte, in timp ce in nordul si in centrul tarii predomina ninsorile. Vantul sufla in general slab, dar spre seara incepe sa se intensifice in sud. La amiaza asteptam valori cu 5-6 grade mai mici decat astazi, adica intre 0 si 7 grade.

Norii se aduna pe cerul Capitalei, marti, si sunt tot mai grosi, iar spre seara aduc si precipitatii, mai intai ploaie si apoi lapovita. Vremea se raceste si aici, iar la amiaza, termometrele nu arata mai mult de 3-4 grade, iar spre seara vantul devine mai alert.

Miercuri, norii continua sa acopere majoritatea regiunilor si ninge in sudul si in estul tarii, dupa ce in prima parte a zilei, pe litoral mai cad precipitatii mixte.Vantul va sufla in rafale si va viscoli temporar ninsoarea in Muntenia si in Dobrogea, precum si in sudul Olteniei si al Moldovei. Ninsori locale vor mai fi si in centrul tarii, dar destul de linistite. La amiaza, maximele se vor situa intre minus 4 grade in estul Transilvaniei si cel mult 6 grade pe litoral. a

Bucurestenii vor avea de infruntat miercuri, o zi de iarna destul de severa, cu ninsoare si vant in rafale. Daca la amiaza termometrele nu arata mai mult de 0 grade, cel mult 1 grad, in realitate va fi mult mai frig din cauza intensificarilor vantului.

Joi, vremea devine rece pentru data din calendar in aproape toata tara. Cerul ramane incarcat de nori in mare parte a tarii si mai ninge temporar in sud si in est, in timp ce in celelalte regiuni doar pe arii restranse mai ninge slab. Amiaza nu aduce in termometre maxime mai mari de minus 7 grade in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si 2, cel mult 3 grade pe litoral. Vantul sufla inca destul de turbulent in Muntenia, in Dobrogea si in jumatatea sudica a Moldovei si accentueaza considerabil senzatia de frig in aceste regiuni.

Si in Capitala va fi o zi rece joi , cu multi nori pe cer si ninsoare tot mai slaba. Vantul mai sufla cu intensificari, dar nu va mai fi atat de agresiv. La amiaza va fi mai frig decat miercuri si nu vor fi mai mult de minus 4, minus 3 grade.

×