x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ploaie şi vijelie, începând cu duminică noaptea, în aproape toată ţara. Va cădea şi grindină

Cod galben de ploaie şi vijelie, începând cu duminică noaptea, în aproape toată ţara. Va cădea şi grindină

12 Mai 2012   •   10:35
Cod galben de ploaie şi vijelie, începând cu duminică noaptea, în aproape toată ţara. Va cădea şi grindină

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment de cod galben pentru duminica noaptea pana luni dimineata, cand sunt asteptate ploi si vijelii in toata tara.

Codul galben a fost instituit intre ora 02:00 si ora 10:00 in noaptea de duminica spre luni.

"In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 ... 50 l/mp, mai ales in zona Carpatilor Meridionali si a Muntilor Apuseni, precum si in Transilvania", se arata in comunicatul ANM.

De asemenea, vor scadea si temperaturile, in toata tara.

"Incepand de duminica vremea se va raci apreciabil in toata tara, devenind chiar rece pentru aceasta data in vest, nord si centru. In cursul zilei de duminica, vantul se va intensifica si in regiunile neavertizate cu cod galben, unde vitezele la rafala vor depasi izolat 60 km/h", a precizat ANM.

×
Subiecte în articol: cod galben