x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD GALBEN de ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara. Avertizarea, până azi la ora 23:00

COD GALBEN de ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara. Avertizarea, până azi la ora 23:00

12 Iun 2013   •   11:01
COD GALBEN de ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara. Avertizarea, până azi la ora 23:00
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Meteorologii au emis cod galben de furtună, ploi torenţiale şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, cu excepţia a şapte judeţe din vest şi sud-est. Avertizarea este valabilă până în această seară, la ora 23:00.

Toata tara, cu exceptia zonelor din vest si sud-est, respectiv judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Tulcea si Constanta, se afla sub cod galben de furtuna pana miercuri la ora 23.00.

In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 60 - 70 de litri pe metru patrat.
 
"Din a doua parte a zilei de marti, 11 iunie si pana la jumatatea noptii de miercuri spre joi vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Oltenia, Transilvania, Maramures, Muntenia si Moldova. In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60 ... 70 l/mp", anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

×