x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în sud-estul țării și la munte

Cod galben de vânt puternic în sud-estul țării și la munte

23 Feb 2019   •   09:41
Cod galben de vânt puternic în sud-estul țării și la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o atenţionare Cod galben de vânt puternic în sud-estul ţării şi la munte

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 februarie, ora 08:30 - 23 februarie, ora 14:00, în sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei şi local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general, de 55 - 60 km/h, iar pe litoral şi în Delta Dunării vor fi rafale de 65 - 70 km/h. Vântul va sufla tare şi în Carpaţii de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, unde se vor mai atinge 70- 80 km/h şi zăpada va fi spulberată. 

Se vor afla sub Cod galben de vânt puternic judeţele Tulcea, Constanţa, Vrancea, Buzău şi Prahova. 

Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse şi pe arii restrânse, se vor semnala temporar şi în centrul şi estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45 - 50 km/h. 

Meteorologii avertizează că vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, mai ales în regiunile nordice şi centrale, până în dimineaţa zilei de luni, 25 februarie. 

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă sâmbătă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vremea dobrogea munte vant