x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod Galben de vreme rea în aproape toată ţara. ANM anunţă lapoviţă şi ninsoare. Vezi prognoza meteo până duminică

Cod Galben de vreme rea în aproape toată ţara. ANM anunţă lapoviţă şi ninsoare. Vezi prognoza meteo până duminică

06 Apr 2012   •   06:32
Cod Galben de vreme rea în aproape toată ţara. ANM anunţă lapoviţă şi ninsoare. Vezi prognoza meteo până duminică

Administratia Nationala de Meteorologie a emis Cod galben de vreme rea. Fenomenele vizate sunt precipitatii mixte, intensificari ale vantului si racire accentuata. Astfel, in intervalul 8 aprilie, ora 18:00 - 9 aprilie, ora 15:00, vremea se va raci accentuat in toata tara. In Transilvania, Moldova si in zona montana, in seara zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 60 km/h, indeosebi in estul tarii, si de peste 80...90 km/h la munte.


"Vom avea in mod deosebit, incepand de duminica seara, si inceputul saptamanii viitoare, o racire accentuata, o scadere a valorilor termice pana la -6, care vor favoriza producerea inghetului la sol si producerea fenomenului de bruma. Se vor semnala transformari ale precipitatiilor sub forma de ploaie in lapovita si ninsori in zonele estice si centrale ale tarii si vant cu intensificari deosebite in zona de est si la munte. De duminica seara, vremea se va raci in toate regiunile tarii", a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.


Vineri - Capitala

In Capitala se mentine vremea calda, cu 22 de grade Celsius la amiaza. Cerul va fi innorat si se vor semnala ploi de scurta durata si descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza.

In tara:

Vreme calda dar instabila in special in Banat si Crisana unde aversele si descarcarile electrice vor ocupa arii extinse. In timpul averselor, vantul se va intensifica, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15 litri/mp si pot fi conditii de grindina. Maximele, in continuare mai mari decat valorile normale, trec de 20 de grade, pana la 24 de grade Targu Mures, Alba Iulia si Sibiu.

In sud, nu va mai fi ziua de vara de ieri, dar tot cald cu maxime in general intre 22 si 24 de grade. Local, in partea deluroasa, innorarile vor fi accentuate si va ploua sub forma de aversa asociat cu descarcari electrice si vant alert.

Si in Dobrogea instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse pe arii restranse. Soarele se va arata doar din cand in cand, iar maximele pierd cateva grade: 19 grade la Tulcea, 21 la Cernavoda si 15 la Constanta.

Vremea se mentine calda si in Moldova dar si aici local va ploua, in spacial in Subcarpati. Maximele sunt in continuare ridicate: 22 de grade la Suceava si Bacau, 23 la Iasi si Galati, 24 la Focsani.


Sambata - Capitala:

Norii se inmultesc si sunt conditii de ploaie. Este tot cald pentru aceasta data, 23 de grade maxima.

In tara:

Cerul va fi temporar noros in toate regiunile si pe arii relativ extinse va ploua, izolat insemnat cantitativ. Ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice. In zona montana inalta, in cursul noptii, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in timpul averselor. Temperaturile maxime scad in regiunile nord-vestice unde nu vor fi mai mult de 15 grade la amiaza. In schimb in Lunca Dunarii termometrele urca din nou la 24 de grade la Alexandria si Giurgiu.

Duminica - Capitala:

Va ploua, iar maxima va fi de doar 13 grade.

In tara:

Racirea vremii se propaga in toata tara si se accentueaza. Maximele scad cu pana la 10 grade fata de sambata. 7-8 grade in nord si centru si cel mult 16 grade in Lunca Dunarii si in sud-est. Iar ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice si vant, izolat si de grindina, vor fi prezente peste tot in tara.


×