x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD PORTOCALIU de CANICULĂ pentru 5 județe. În restul țării, COD GALBEN

COD PORTOCALIU de CANICULĂ pentru 5 județe. În restul țării, COD GALBEN

28 Iun 2017   •   18:23
COD PORTOCALIU de CANICULĂ pentru 5 județe. În restul țării, COD GALBEN
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Meteorologii au emis avertizări Cod Portocaliu de caniculă pentru data de 29 iunie. Se va intensificare valul de căldură iar disconfort termic va fi accentuat accentuat.

În cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Județele în care codul portocaliu este valabil sunt: Caraș Ceverin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman.

Totodată meteorologii au emis și un Cod Gaben de caniculă pentru ziua de 29 iunie când de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

×