x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod Portocaliu de inundaţii în bazinul hidrografic al râului Crişul Alb din judeţul Arad,până luni dimineaţa

Cod Portocaliu de inundaţii în bazinul hidrografic al râului Crişul Alb din judeţul Arad,până luni dimineaţa

12 Iun 2016   •   15:53
Cod Portocaliu de inundaţii în bazinul hidrografic al râului Crişul Alb din judeţul Arad,până luni dimineaţa
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Hidrologii au instituit Cod Portocaliu de inundaţii în bazinul hidrografic al râului Crişul Alb, în amonte de Staţia Hidrologică Gurahonţ din judeţul Arad, valabil până luni, la ora 9,00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie în bazinul hidrografic al râului Crişul Alb - amonte S.H. Gurahonţ, judeţul Arad.

De asemenea, până duminică, la ora 24,00, este în vigoare un Cod Galben de inundaţii, în bazinul superior şi afluenţii râului Crasna din judeţul Satu Mare, în bazinul superior şi afluenţii râului Barcău (judeţele Sălaj şi Bihor), afluenţii mici ai râului Someş aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş).

În aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie.

Fenomenele menţionate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Crasna.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza această prognoză.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu de inundatii