x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori: 17 judeţe şi Capitala, afectate. Vezi evoluţia vremii în ţară pe webcam jurnalul.ro

COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori: 17 judeţe şi Capitala, afectate. Vezi evoluţia vremii în ţară pe webcam jurnalul.ro

25 Ian 2012   •   06:22
COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori: 17 judeţe şi Capitala, afectate. Vezi evoluţia vremii în ţară pe webcam jurnalul.ro

Meteorologii au emis, in aceasta dimineata, o avertizare cod portocaliu pentru Bucuresti si 17 judete din estul si sudul tarii, unde vantul va depasi la rafala 90 de kilometri, alte 14 judete ramanand sub atentionarea cod galben de ninsori si viscol, pana joi seara.

Urmareste evolutia vremii pe webcam jurnalul.ro

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), din 25 ianuarie, ora 9.00 si pana in 26 ianuarie, ora 18.00, vremea va continua sa se inrautateasca in sudul si estul tarii si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

"In aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 60...70 km/h, viscolind si spulberand zapada", potrivit ANM.

In Dobrogea si in sud-estul Munteniei, la inceputul intervalului, vor mai fi precipitatii mixte si se va produce polei.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj, Olt si sudul judetului Arges, unde va fi viscol, vantul va depasi la rafala 80-90 de kilometri pe ora, determinand reducerea vizibilitatii sub 50 de metri si troienirea zapezii.

Alte 14 judete - Caras-Severin, Gorj, Valcea, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si nordul judetului Arges - raman sub avertizarea cod galben de ninsori si viscol pana joi, la ora 18.00.

Meteorologii mentioneaza ca incepand de joi seara vremea va deveni geroasa, mai ales noaptea si dimineata, in special in estul si sudul tarii.


PROGNOZA METEO

MIERCURI (25 ianuarie)
Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in sudul si estul tãrii si local in centru. In prima parte a zilei pe litoral vor mai fi precipitatii sub formã de lapovitã si ploaie si conditii de polei. In Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si al Olteniei vantul va prezenta intensificãri sustinute si temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 6 grade, iar cele minime intre -10 si 0 grade.

JOI (26 ianuarie)
Vremea va fi rece, iar cerul mai mult noros. Temporar va mai ninge in sudul si estul tãrii, iar in Muntenia, Dobrogea si jumãtatea sudicã a Moldovei vantul va continua sã prezinte intensificãri. In restul teritoriului doar pe arii restranse vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 si 3 grade, iar cele minime, in general, intre -16 si -6 grade.

VINERI (27 ianuarie)
Vremea va fi rece, geroasã noaptea in majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros. In sud-estul tãrii pe arii restranse va ninge slab si vantul va sufla moderat, cu intensificãri indeosebi pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra intre -10 si 0 grade, posibil usor mai ridicate doar in Banat, iar cele minime, in general, intre -19 si -9 grade.

×