x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu valabil până marţi, la ora 14:00

Cod portocaliu valabil până marţi, la ora 14:00

13 Feb 2012   •   18:39
Cod portocaliu valabil până marţi, la ora 14:00

In perioada 14 februarie, ora 02:00 - 14 februarie, ora 14:00, un alt cod portocaliu va pune stapanire pe Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60 – 70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm.


De luni vremea se va ameliora in Bucuresti
Stratul de zapada proas­pa­ta care se va depunde la Bucuresti astazi nu va fi unul consistent. Potri­vit www.weat­her.com, in Capitala se va asterne un strat de zapada proas­pa­ta de 2-3 centimetri. Ninsorile vor fi sporadice, dar vor fi insotite de vant din sector sud-vestic. Masa de aer re­ce aflata in aceasta perioada deasupra Bucurestiului este de origine nord-atlan­tica, fapt ce permite ca nin­sorile sa se produca doar la temperaturi situate in jurul valorii de zero gra­de Celsius.

Maine va ninge slab, astfel ca stratul de zapada proaspata care se va depunde nu va fi mai gros de 1-2 centimetri. Vineri, vremea se in­calzeste usor. Ninsorile vor lua o pau­za pana vineri. La inceputul week-end-ului vom avea parte de precipitatii mixte si temperaturi maxime de –2°C. Ultimele caderi de pre­cipitatii vor fi duminica. De luni, vre­mea va intra intr-un proces de incalzire usoara.

Astazi (marti)
Dimineata: –4°C Ninsoare
Pranz: –5°C Cer variabil
Seara: –6°C Cer senin

Maine (miercuri)
Dimineata: –14°C Cer senin
Pranz: –9°C Ninsoare
Seara: –6°C Cer noros

Poimaine (joi)
Dimineata: –4°C Cer noros
Pranz: 0°C Cer noros
Seara: –1°C Cer variabil

Tendinta temperaturii va fi de crestere, incep ninsorile in Transilvania
In ultima perioada, evolutia vre­mii din tara noastra a fost conforma cu ceea ce s-a difuzat pe coduri de cu­lori, galben si respectiv portocaliu. Au fost afectate de ninsori, pe rand, par­tea de sud a Banatului si Oltenia, apoi jumatatea de est a Olteniei si Mun­tenia, dupa care ponderea acestora din punct de vedere cantitativ, cu de­punere de strat consistent de za­pada in Muntenia, mai cu seama in zo­na Baraganului, Dobrogea si ju­ma­tatea de sud a Moldovei. Vantul, de aceasta data, a fost mai putin in­tens, ceea ce a facut ca ninsorile sa fie linistite si nu prea s-au mai format troiene. Din a doua parte a zilei de astazi, zona geografica a Romaniei va iesi de sub incidenta ciclonului mediteranean, bogat in umezeala, dar ninsori vor mai fi in regiunile situate in interiorul arcului carpatic si acestea in legatura cu alte sisteme noroase ce vor evolua dinspre centrul Europei, ninsori care vor creste stra­tul din Maramures, zona Muntilor Apuseni si partial cel din vestul si nordul Transilvaniei. Regimul termic s-a ameliorat substantial si tendinta temperaturii va fi de crestere, aceasta dupa o noua scadere, nu pentru ca va mai patrunde aer rece, ci datorita degajarii cerului, in cursul noptilor, cand multe din valorile mi­nime vor cobori si sub limita de ger. Presiunea atmosferica va avea o noua scadere.

La munte, astazi, in prima parte a intervalului, in Carpatii Orientali si lo­cal in restul masivelor va conti­nua sa ninga, se va mai depune strat de za­pada, iar vantul va mai avea unele in­tensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 55 km/h, viscolind sau spulberand zapada. Incepand din orele serii, va mai ninge doar izolat, iar van­tul va slabi in intensitate. Tempe­ra­tura aerului va marca o scadere fata de ziua precedenta. Maine, vremea va fi rece, geroasa in orele di­mi­netii. Cerul va deveni mai mult noros si va ninge, in special seara si noaptea, pe arii extinse in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali si lo­cal in restul masivelor. Vantul va pre­zenta intensificari viscolind si spul­berand trecator zapada. Tempe­ratura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua precedenta. Ce­rul va fi mai mult noros si temporar va ninge. Vantul va prezenta in­ten­sificari mai ales pe creste, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Temperatura aerului nu va avea va­ria­tii semnificative fata de ziua precedenta. meteorolog: Romica Jurca

×
Subiecte în articol: cod portocaliu