x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea CODUL PORTOCALIU de viscol şi ninsori pentru 14 județe şi Capitală INTRĂ ÎN VIGOARE miercuri dimineaţă, la ora 6:00

CODUL PORTOCALIU de viscol şi ninsori pentru 14 județe şi Capitală INTRĂ ÎN VIGOARE miercuri dimineaţă, la ora 6:00

28 Ian 2014   •   21:07
CODUL PORTOCALIU de viscol şi ninsori pentru 14 județe şi Capitală INTRĂ ÎN VIGOARE miercuri dimineaţă, la ora 6:00
Sursa foto: CODUL PORTOCALIU de viscol şi ninsori pentru 14 județe și Capitală intra în vigoare miercuri dimineață, la ora 6,00

CODUL PORTOCALIU de ninsori și viscol va intra în vigoare miercuri dimineață, la ora 6,00, și va afecta Capitala și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Până miercuri seară, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 kilometri/oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră.

Verifică STAREA VREMII pe WEBCAM JURNALUL.RO!

Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapovițe și se va depune polei.

Județele care se vor afla sub incidența CODULUI PORTOCALIU sunt: Prahova, Dâmbovița, Argeș (jumătatea de sud), Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea și Capitala.

Meteorologii au emis și o avertizare COD GALBEN de ninsori și viscol pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei, unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 55 de kilometri/oră, temporar viscolind și troienind zăpada.

Verifică STAREA VREMII pe WEBCAM JURNALUL.RO!

CODUL GALBEN va intra în vigoare tot miercuri și va fi valabil între orele 6,00 — 23,00. Județele afectate vor fi: Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș (jumătatea de nord), Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți.

Începând de miercuri ora 23,00, până joi, la ora 10,00, numărul județelor care vor rămâne sub COD PORTOCALIU de viscol și ninsori se restrânge la opt, iar alte opt județe, plus Capitala, vor intra sub COD GALBEN de vreme
rea.

În intervalul 29 ianuarie, ora 23,00 — 30 ianuarie, ora 10,00, viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 de kilometri/oră, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă. Sub COD PORTOCALIU se vor menține județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

Verifică STAREA VREMII pe WEBCAM JURNALUL.RO!

În același interval, se va institui COD GALBEN local în jumătatea vestică a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei și în centrul Moldovei, unde va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 de kilometri/oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Județele care vor fi sub COD GALBEN de ninsori și viscol sunt: Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și București.

Meteorologii atrag atenția că în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul țării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40 — 50 de kilometri/oră), viscolind și spulberând zăpada deja depusă.

Joi și vineri, vremea va deveni geroasă în regiunile estice, sudice și centrale, cu precădere dimineața și noaptea.

Verifică STAREA VREMII pe WEBCAM JURNALUL.RO!

×
Subiecte în articol: cod portocaliu viscol ninsori cod galben