x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD ROŞU de inundaţii în Timiş, pe râul Bega. Avertizarea, valabilă până mâine, la ora 10:00

COD ROŞU de inundaţii în Timiş, pe râul Bega. Avertizarea, valabilă până mâine, la ora 10:00

11 Iun 2012   •   07:44
COD ROŞU de inundaţii în Timiş, pe râul Bega. Avertizarea, valabilă până mâine, la ora 10:00

Ca urmare a precipitatiilor torentiale inregistrate in bazinul superior al raului Bega se instituie COD ROSU pe raul Bega sector Faget-Balint, judetul Timis. Avertizarea este valabila in perioada 11.06.2012, ora 10:00 – 12.06.2012, ora 10:00

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale COTELOR DE APARARE.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE: Viseu, Iza, Tur, Somes, Aries.Bega

De asemenea, se instituie COD PORTOCALIU pe Bega sector Balint-Chizatau.

Potrivit hidrologilor, se mentine COD GALBEN in bazinele hidrografice ale raurilor: Viseu, Iza-jud.MM, Tur-jud.SM, Lapus-jud.MM, afluentii Somesului-jud. SJ, Aries-jud.AB si CJ.

In intervalul 11.06.2012 ora 14:00- 11.06.2012 ora 22:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate (viituri rapide) cu efect de inundatii locale si se pot atinge COTELE DE APARARE pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte indeosebi in vestul, nordul si centrul tarii datorita precipitatiilor sub forma de aversa prognozate ce vor avea caracter torential, care izolat pot depasi 50-60 l/mp.

Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale'.

×