x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Braşov, Covasna şi Buzău

Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Braşov, Covasna şi Buzău

24 Iun 2020   •   17:15
Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Braşov, Covasna şi Buzău
Sursa foto: ISU Bistrița Năsăud

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţie pentru râuri din judeţele Braşov, Covasna şi Buzău, unde, din cauza precipitaţiilor şi a viiturilor, sunt posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Buzău – bazin amonte s.h. Sita Buzăului și afluenții aferenți sectorului aval s.h. Sita Buzăului - amonte ac. Siriu, Bâsca – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, județele Brașov, Covasna și Buzău.

Fenomele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice Chichirău (afluent al râului Buzău), Șapte Izvoare (afluent al râului Bâsca Mare).

Avertizarea este valabilă până la ora 23.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii vremea brasov covasna buzău