x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ, prelungit pentru weekend

CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ, prelungit pentru weekend

14 Aug 2015   •   12:31
CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ, prelungit pentru weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizările de cod portocaliu de caniculă.

De asemenea, ANM a prelungit avertizările de cod galben, sub care se va afla și Capitala, în acest weekend, potrivit b365.ro.

Sâmbătă, 15 august

COD GALBEN

Sâmbătă, 15 august, Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, inclusiv în București, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

COD PORTOCALIU

În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminică, 16 august

COD GALBEN

Duminică, 16 august, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35....37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest.



COD PORTOCALIU

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Bucureștiul se va afla în continuare sub avertizare de tip Cod Galben de caniculă.

×