x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

22 Noi 2012   •   18:22
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Vremea în luna decembrie vine cu temperaturi în jurul valorii de două grade Celsius, urmând ca în Dobrogea să avem parte de valori mai ridicate (patru grade Celsius), iar în nordul Olteniei și Munteniei să se înregistreze temperaturi ceva mai scăzute ca de obicei (-3 grade până la 2 grade Celsius).

În ceea ce privește precipitațiile, care pot lua aspect de lapoviță sau ninsori, acestea vor fi mai abundente în nordul Moldovei și în estul Munteniei, unde se pot atinge cantități de 85 de litri pe metrul pătrat. În restul țării, cantitățile de precipitații se estimează că se vor situa în limita de 25 de litri pe metrul pătrat, adică norma pentru această lună.

În preajma Crăcunului și de Revelion vremea se răcește, astfel că, în prima lună a anului viitor vom avea medii de temperatură de -6 grade Celsius în Transilvania și Muntenia, urmând ca în Banat și în Dobrogea temperaturile să fie în medie de zero grade Celsius.

În luna februarie, 2013, temperaturile medii vor fi de -5 grade, cu valori mai ridicate în sudul țării, unde vom avea între zero și 2 grade.

Dacă în ianuarie cantitatea de precipitații nu va fi ieșită din comun, în februarie ne putem aștepta la căderi de zăpadă însemnate în Crișana și Transilvania (45 de litri pe metrul pătrat) și în Oltenia (70 de litri pe metrul pătrat).

Estimările au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, având un grad de realizare estimat la 60%.

Fenomenele meteo extreme de scurtă durată nu pot fi anticipate pentru o perioadă atât de mare de timp. 

×