x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toată ţara

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toată ţara

04 Iul 2012   •   15:48
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toată ţara

Vremea va continua sa fie caniculara pana la sfarsitul acestei saptamani, urmand ca dupa 10 iulie temperaturile sa scada usor, maximele urmand sa se situeze in jurul valorii de 30 de grade, pana pe 19 iulie, se arata intr-o estimare efectuata de Agentia Nationala de Meteorologie.

Muntenia

In Muntenia, temperaturile se vor situa peste media normala, pentru aceasta perioada a anului. Maximele se vor situa in jurul valorii de 35-36 de grade, in timp ce minimele nu vor scadea sub 18 grade, pana la sfarsitul acestei saptamani.

Incepand cu 10 iulie, temperaturile scad treptat, maximele ajungand in jurul valorii de 30 de grade. In perioada 10-14 iulie vor aparea si aversele de ploaie. Pana pe 19 iulie, temperaturile maxime se vor mentine in jurul valorilor normale pentru aceasta luna, 30-32 de grade.

Banat

In Banat, vremea se mentine caniculara pana duminica, la amiaza urmand sa se atinga maxime de 36-38 de grade. Dupa acest interval urmeaza o scadere treptata, astfel incat minimele vor ajunge la cote normale, iar maximele nu vor mai depasi 32-34 de grade. Vor fi si ploi locale, mai ales cu caracter de aversa, in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 11-14 iulie.

Crisana

In Crisana, vremea se mentine calduroasa, pe alocuri caniculara, pana la sfarsitul acestei saptamani. Apoi urmeaza un proces trepat de racire, maximele coborand in jurul valorii de 30 de grade, iar spre sfarsitul saptamanii viitoare spre 27-28 de grade.

In intervalul 11-14 iulie apar ploile, in special averse insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor putea fi, pe arii restranse, importante.

Transilvania

In Transilvania, vremea incepe sa se raceasca de vineri, temperaturile maxime urmand sa scada in jurul valorii de 30 de grade. Procesul de racire continua treptat si saptamana viitoare, cand maximele ajung sub 30 de grade, urmand sa se situeze in jurul valorilor de 25-26 de grade spre sfarsitul saptamanii viitoare. Temeperaturile minime ajung si ele in jurul valorii de 15-16 grade, de saptamana viitoare.

Incepand cu ziua de 9 iulie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere, urmand ca, mai ales in 12 si 13 iulie instabilitatea atmosferica sa fie accentuata. Aversele, insotite de descarcari electrice, vor putea fi, local, importante cantitativ.

Dobrogea

In Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa in cea mai mare parte a intervalului in jurul valorii de 30 de grade, usor mai ridicate la inceput si posibil mai scazute la final. Temperaturile minime se vor mentine la valori ridicate, de peste 20 de grade, mai putin la sfarsitul intervalului cand vor avea o scadere usoara. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

Maramures

In Maramures, maximele termice vor fi in scadere treptata, de la valori medii de 33-35 de grade, pana duminica, la 26-28 de grade, dupa data de 10 iulie.
Temperaturile minime se mentin constante pana in jurul datei de 10 iulie, cu valori medii cuprinse intre 17 si 19 grade, dupa care vor fi in scadere usoara astfel incat spre finalul intervalului se vor situa in jurul normelor climatologice.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata incepand cu 9-10 iulie, iar aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi, pe arii restranse, importante cantitativ.

Moldova

In Moldova, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 34 de grade, pana duminica. De luni incepe o racire usoara a vremii, maximele scazand pana la 30 de grade, iar spre sfarsitul saptamanii viitoare spre 25-26 de grade.

In a doua parte a intervalului este de asteptat o accentuare a instabilitatii atmosferice, dar aversele vor fi, in general, neimportante cantitativ.

Oltenia

In Oltenia, maxime vor ajunge la 36-37 de grade, in aceasta saptamana, mentinandu-se in jurul valorii de 33-34 de grade si in primele zile ale saptamanii viitoare. Incepand cu 13 iulie, temperaturile scad usor, maximele ajungand la 30-32 de grade si continuand sa scada foarte usor pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Vor cadea si ploi, in intervalul 12-14 iulie, insa pe arii restranse si slabe cantitativ.

La munte

La munte, valorile termice se vor mentine peste normele climatologice, atat ziua cat si noaptea, pana in jurul datei de 10 iulie, cu maxime de 25 de grade. De saptamana viitoare temperaturile scad treptat, ajungand spre sfarsitul saptamanii viitoare la maxime de 17-18 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in a doua parte a intervalului, dar aria ploilor importante cantitativ nu va fi foarte extinsa.

×
Subiecte în articol: vremea iulie vremea saptamani