x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vezi PROGNOZA METEO până în 3 august

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vezi PROGNOZA METEO până în 3 august

21 Iul 2014   •   13:35
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vezi PROGNOZA METEO până în 3 august

Vremea va fi, în general, caldă la nivelul întregii ţării în următoarele două săptămâni şi doar între anumite intervale de timp sunt anunţate fenomene de instabilitate atmosferică, caracterizate prin ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, arată prognoza valabilă pentru perioada 21 iulie - 3 august, întocmită de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform meteorologilor, în Banat, intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi, în medie, de 33-34 grade. Temperaturile diurne vor scădea brusc marţi, 22 iulie, iar până spre sfârşitul primei săptămâni se vor menţine în jurul unei medii de 27-28 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, fiind în scădere de la 18-20 de grade, în prima noapte, până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se menţină în jurul a 17-18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnala pe spaţii extinse şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat la nivel izolat.

În Crişana, va fi cald pe durata zilei de 21 iulie, cu medii de 32-33 grade. Temperaturile diurne vor scădea brusc în data de 22 iulie, iar până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză se vor menţine în jurul unei medii de 26-27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lunii august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne vor fi în scădere de la 18-20 de grade, în prima noapte a intervalului, până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca ulterior să se menţină în jurul a 17-18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnala frecvent şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durata vor fi şi în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat pe arii mai restrânse.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade, valori chiar mai ridicate fiind de aşteptat luni, 21 iulie, în vestul regiunii. O scădere de temperatură se va resimţi la jumătatea acestei săptămâni, când la nivel regional se aşteaptă valori diurne de 26-27 de grade. Pentru ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi mici variaţii de la o zi la alta, dar temperaturile se vor situa, în general, în jurul unei medii de 28 de grade, normală pentru această perioada din an. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative, menţinându-se pe parcursul celor două săptămâni într-un ecart mediu de 14-16 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte începând cu după-amiaza zilei de marţi, 22 iulie, şi se va menţine relativ ridicată până în 24 iulie, fiind de aşteptat local şi cantităţi de apă mai însemnate, apoi din nou va fi instabilitate mai accentuată în jurul datei 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză ploile vor fi prezente pe arii mai restrânse.

Potrivit prognozei ANM, în Maramureş, prima zi a intervalului de referinţă va fi una foarte călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade. De marţi, însă, vremea se va răci, media regională coborând la valori de 26-28 de grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt de aşteptat oscilaţii destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni urmând să se situeze la 28-29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere uşoară la mijlocul primei săptămâni, dar în general se vor situa între 15 şi 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va creşte începând cu dimineaţa zilei de marţi, 22 iulie, şi se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, ploile fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ între 22 şi 24 iulie, precum şi în jurul datei de 29 iulie.

Pentru Moldova, vremea se anunţă călduroasă în jumătatea de sud a regiunii, în prima săptămână de prognoză.Valorile cele mai ridicate sunt de aşteptat în data de 21 şi 26 iulie. În schimb, în jumătatea nordică vor fi variaţii semnificative, astfel că, după ziua foarte caldă de luni, spre jumătatea primei săptămâni vremea va deveni răcoroasă. La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în scădere, de la 30-31 de grade, în primele două zile, până la aproximativ 26-27 de grade în perioada 23-25 iulie. Până spre sfârşitul intervalului se estimează o valoare mediată pe regiune în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi valorile nocturne, în scădere uşoară la mijlocul primei săptămâni şi oscilând în ecartul de 16-18 grade. Aversele vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ în zilele de 22 şi 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat doar izolat.

Regimul termic în zona Dobrogei nu va avea oscilaţii semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, menţinându-se în general o vreme călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 29-31 de grade. Regimul termic nocturn se va menţine, de asemenea, relativ constant, la valori medii ce se vor situa în jurul a 19-20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi scăzuta pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

În Muntenia, intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că, în zilele de 21 şi 22 iulie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. După o uşoară răcorire ce se va resimţi la jumătatea săptămânii, cu o medie regionala de 28-29 de grade, regimul termic redevine unul caracterizat drept călduros, media valorilor diurne fiind în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor menţine, în general, de aproximativ 17-18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare din seara zilei de marţi, 22 iulie, şi până joi, 24 iulie, cu precădere în vestul şi în nordul regiunii. Ploi vor mai fi posibile şi în jurul datei de 29 iulie.

Potrivit prognozei ANM, în zona Olteniei, săptămâna debutează cu o vreme călduroasă, cu maxime termice în data de 21 iulie de 32 de grade. Temperaturile diurne vor scădea începând de marţi, 22 iulie, până în jurul unei medii de 26-27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, fiind în scădere uşoara la mijlocul primei săptămâni şi menţinându-se, în general, între 17 şi 19 grade. Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicată în zilele de 22 şi 23 iulie, când acestea se vor semnala pe spaţii extinse şi în cantităţi însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului, dar izolat şi trecător va mai ploua slab.

La munte, valorile termice vor fi ridicate în primele zile şi, din nou, spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, cu medii ale maximelor de 20-22 de grade. În restul timpului acestea vor fi uşor mai mici, cu o valoare medie de 18-19 grade. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi valorile nocturne, în scădere uşoară către jumătatea primei săptămâni şi cuprinse, în general, între 11 şi 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ între 22 şi 24 iulie, dar şi în zilele de 26, 27 şi 28 iulie.

×