x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi VREMEA în weekend. Surprize de la meteorologi

Cum va fi VREMEA în weekend. Surprize de la meteorologi

06 Mar 2020   •   11:13
Cum va fi VREMEA în weekend. Surprize de la meteorologi

Vești excelente de la meteorologi. Vremea se va încălzi în următoarele zile, temperatura ajungând până la 20 de grade sâmbătă, dar duminică se răceşte şi reîncep ploile. Chiar şi aşa, va fi mai cald decât în mod obişnuit pentru această dată, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astăzi cerul se va înnora treptat şi va ploua în special în a doua parte a zilei şi în timpul nopţii în regiunile vestice, nord-vestice şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei. În centrul, estul şi sud-estul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi mai ales în cursul nopţii. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, sudul Moldovei şi în Dobrogea. 

Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor încadra între 8 şi 17 grade, valorile cele mai mari fiind în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.
Presiunea atmosferică va scădea la începutul intervalului.

Sâmbătă 

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice şi estice. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua în vestul, nordul şi centrul teritoriului, iar noaptea şi în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi pe suprafeţe mici vor fi însoţite de descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Transilvania şi în zona Carpaţilor Meridionali. La munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, ziua la peste 1700 m, iar în a doua parte a intervalului şi la altitudini mai joase. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi local în sud-estul ţării şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade. Izolat vor fi codiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferică va creşte în regiunile vestice, centrale şi nordice.

Duminică

Vremea se va răci uşor, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 15 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat, ziua. Temperatura minimă va fi de 3-5 grade.

www.antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: vremea weekend