x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Deneş a cerut monitorizarea cursurilor de apă vizate de Codul Roşu şi relocarea utilajelor în zonele de risc

Deneş a cerut monitorizarea cursurilor de apă vizate de Codul Roşu şi relocarea utilajelor în zonele de risc

10 Iul 2018   •   14:07
Deneş a cerut monitorizarea cursurilor de apă vizate de Codul Roşu şi relocarea utilajelor în zonele de risc

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a cerut conducerii Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) să monitorizeze cursurile de apă vizate de Codul Roşu şi să relocheze echipajele şi utilajele în zonele de risc. 

"Având în vedere emiterea Avertizării Hidrologice de Cod Roşu pentru centrul ţării, demnitarul i-a cerut directorului general al ANAR, Victor Sandu, ca administraţiile bazinale să monitorizeze în permanenţă cursurile vizate de avertizare, cât şi să ia în calcul relocarea unor echipe de muncitori, baraje fixe, hidrobaraje şi utilaje în zonele cu potenţial de risc la inundaţie. Totodată, ministrul a anunţat că se va deplasa personal în acele zone", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Potrivit sursei citate, Ioan Deneş s-a aflat în cursul dimineţii într-o vizită de lucru în judeţul Sibiu, pentru a coordona şi inspecta activităţile echipelor de intervenţie ale ANAR în zonele inundate şi a participat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), alături de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prefectul judeţul Sibiu, Adela Maria Muntean, şi primari din zonele calamitate. 

În cadrul întâlnirii, ministrul Apelor şi Pădurilor a prezentat modul de intervenţie al echipelor ANAR în ultimele 24 de ore, dar şi modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare, după care, împreună cu ceilalţi demnitari, a inspectat zonele în care echipele ANAR, ISU şi ale jandarmilor au instalat baraje fixe, hidrobaraje şi diguri din saci de nisip, respectiv localităţile Cristian, Sălişte, Orlat, Bungard şi Săcel. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi dimineaţă, o Avertizare Hidrologica de Cod Roşu, care expiră la ora 20,00, pentru bazinele hidrografice Olteţ, Cerna şi Olt. AGERPRES

×